Det här med mindfulness

Har haft en sleepover hos några vänner till cheferna då de vuxna skulle iväg på fest. Cinderella stannar hemma med barnen. En vecka avklarad. Halvtid. 

Alla luncher är dramatiska för att nån sitter på fel stol, eller nån häller ut sangria över maten, eller nån snor nån annans chicken nuggets. Jag försöker njuta av omgivningarna, av smakerna av fisken och sangrian, av lukterna av hav och tång, utsikten vid stranden där havet möter himmel och de olika ljuden av havets brus, flygplanens brummande och gräshoppornas stråkande. Det går i nån minut sen får jag rycka in med nån liten tillsägning eller uppmuntran om att äta lite mer. Men det är väl de små stunderna som räknas och de som blir de stora intrycken. 

Jag funderar på vad jag kommer att minnas av denna resa, vad jag kommer ta med mig hem. Hittills är det alla roliga konversationer och skratt med P, bråken med J och när hon sedan dagen efter kryper ned under täcket med mig innan alla andra vaknat och lillgamla och charmiga L med alla hennes förklaringar och funderingar på stora och filosofiska frågor. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0