Happy Halloween

Amerika består just nu av en massa pumpor, spöken, spindlar, gravstenar och utklädda människor. Folk har i och för sig varit utklädda i två veckor för att ladda. Och det är inte bara halloweendekorationer, lite juldekorationer finns uppe redan lite varstans. Folk här tvistar om vilken av dessa två är den bästa holidayen. Får väl se vad som händer denna läskiga helg! :)

FYI

Och btw, so vann vi matchen! ;) Go Pack!!

Football

Varit på footballmatch ikväll med 66 000 andra röda. Fick en gratis t-shirt. Jippi! Började spöregna när vi åkte bussen dit. Lovely. Men så fort vi kom till tailgateområdet upphörde regnet och lite svaga solstrålar började skina. Så vi drack lite öl, åt lite kycklingvingar och kastade lite boll i leran. Härligt att vara gammal ibland. Hälften av oss fick drinkingtickets för underage-drinking. Poliserna är undercover och ser ut som vilken supporter som helst. Härligt det måste kännas att få en böter på 160 dollar, behöva göra 30 timmars samhällstjänst, och måste ha en rättegång, där det bara kommer att fastställas att du druckit. Även för oss utlänningar. Bra sätt att spendera statliga pengar på. You gotta love America, and it's rules.. Tur att jag är gammal som gatan och inte har detta bekymmer.

Utseendefixering

Insåg precis att jag måste genomföra en något annorlunda intervju för en av mina klasser. Jag måste intervjua någon som har upplevt diskriminering på grund av sitt utseende. Eller någon som ständigt får förmåner på grund av sitt utseende. Hur frågar jag någon om de vill ställa upp? "Ursäkta, men skulle du kunna ställa upp i en intervju med mig eftersom du är ful?" eller "Ursäkta, du är ju tjock, kan du svara på lite frågor?". I think not.


Lördagsmorgon

Hade grupparbete i biblioteket klockan 9 imorse. Gotta love college när sånt blir bestämt.  Jag kände mig stolt över allt hårt arbete jag lagt ner på min del. Så  mycket info. Visade sig bara att jag skrivit om helt fel sak och ämne. Duktigt. Bara att börja om och göra igen. Överansträngd hjärna, ja tack. Idag skiner solen som aldrig förr men jag ska bestiga min vägg av postit-lappar. Jag kan ju inte sitta här sysslolös mitt på blanka dan!

State fair

Precis kommit tillbaka från ett litet äventyr på vår State Fair. Ungefär som ett tivoli, marknad, freakshow, gatufest i ett.

Kostade en förmögenhet att gå in. Allt annat därinne kostade också. Snåla amerikanare. Såg världens kortaste tant sitta och läsa i en tidning. Fick betala 10 spänn för att titta på henne. För de pengarna tycker jag att hon hade kunnat dansa eller något i den stilen, gjort det lite mera värt. Men hon läste sin tidning och såg sur ut. Jag kanske inte heller hade varit så road om folk betalat för att se mig.

Har ätit Krispy Kreme Burgers. Vilket var precis som det låter, två sockrade donuts och så hamburgarkött mellan, lite inlagd gurka, majonnäs och tomat på det; så var det en måltid. Inte så illa som det låter faktiskt. De hade även friterad mat där. Inte normal mat, utan friterade Snickers, friterad alligator, friterat smör, friterad kakdeg. Och folk undrar varför människor i USA är överviktiga...

Prisutdelning

Jag läser en missbruksklass. För att få extrapoäng på den ska, den som vill, besöka en ceremoni på ett rehabcenter där människor som klarat av behandlingen få ett guldmynt som symbol på att de är duktiga. Inte ett öga torrt i den massiva publiken när de berättade om hur allt är förändrat nu. Hur de har fått sina liv tillbaka. Att de är så tacksamma mot de människor som trodde på dem. De var så förändrade. Så inspirerande. Dessa människor är anledningen till att jag vill bli en socialarbetare!


Längtan

Planerar för fullt mitt framtida liv i mellanmjölkssverige! Som jag längtar. Längtar till rutiner. Lön. Semester. Arbetskamrater. Ett liv utan läxor. Laga mat. Egen lägenhet. Bil. Veckohandla. ICA-kort. Vara vuxen

Men först knappt två månader kvar i the land of opportunities... Städer ska besökas, holidays ska göras, läxor ska skrivas.

Den 18 december, då smäller det!

Att dela rum

Rumskompis igår: Berätta inte för någon men jag ska köpa en brownie!
Rumskompis i telefonsamtal med sin mamma: Nej, jag lovar, jag ska inte äta hela. Ja mamma, jag vet att effekten håller i sig i 8 timmar då.
Rumskompis igår: Besöker klätterväggsklubben med sin nyinköpta vän
Rumskompis inatt: Snarkar som en gris
Rumskompis idag: Skrattar åt allt
Linda idag: Trött på att ha en hippie som rumskompis

Nya erfarenheter

Nu har jag inte pluggat på en vecka ungefär! Hade en helt underbar vecka med pappa och bror här i USA. Vill att de kommer tillbaka.

Gjorde lite midterms och papers. Sen blev jag lite "sjuk". Hade en allergisk reaktion av jordnötter. Stupid Mn'Ms... Fick en liten överdos så det var bara att vara ett tag på sjukan, få en massa sprutor och mediciner och allt vad det var, så jag var inte lite hög. Gick inte så bra att plugga då. Nu tror jag att jag är nästan helt återställd, även om jag fortfarande är hög på mediciner. Nu är det bara att sätta igång att plugga. Var ut igår, så vem behöver gå ut på en lördagskväll en vacker höstkväll som denna, anyways?!

... Och bilen, den går bra

Off to the library för att ha en date med mina textbooks. Tror jag kör en allnighter, jag kan ju i alla fall inte sova. Varför sova när man kan stressa upp sig för alla miljoner post-it lappar med att-göra-snarast-helst-igår grejer. Bara för att man lämnar in ett paper, eller skriver en exam ska man inte tro att man får slappa... Det finns alltid en till, och en till, och en till...

Alla andra ska ut och dricka för det är en tjej som fyller år idag. Vilket gör det samma för mig för jag kan (får) ju i alla fall inte dricka. Den här bloggen är verkligen kul och händelserik märker jag.

Jag är inte bitter.

RSS 2.0