Söndag

Söndagen spenderades hos J med lilla fina I, sedan in mot stan för att gå promenad och carpe diema med S. Avslutades med staternas där vi fixade saker för hennes utbildning! Vi åt våfflor!







Lördag

Har ju trots allt hunnit med lite mer än plugg de senaste dagarna... Lördagen var vacker och jag njöt av att våren hade kommit tillbaka. Träffade C och K på kvällen och hade en kväll full med tjejsnack!





Tenta och fira

När det vankas tenta är jag faktiskt riktigt disciplinerad och trycker in kunskap. Nu är salstentan gjord och kanske kanske kanske lyckas jag skrapa ihop ett godkänt. Satt och skrev i tre långa timmar. Sedan gav jag upp och lämnade in utan att läsa igenom det ens en gång. Så kan det vara! Nu har jag packat, städat och betalat räkningar!  Och är redo för semester!




Bubbelfredag

Åkte hem till M och M i deras nya fina ljusa fräscha lägenhet! Riktigt kul att se! Vi firade med lite bubbel som sig bör. 




Snön

Nu smälter det. Slaskigt värre. Men rätt fint ändå. 






Blåsippan ute i backarna stå....

...tackar och bockar för sig och säger gonatt ett tag till. För nu är det rejäl vinter igen. Snöstorm. Kallt. Blåsigt. Snö.







Muffins

Igår kväll försökte jag va sjukt effektiv men blev akuttrött och somnade halv nio. Så kan det gå. Hann iaf möta upp I innan jag somnade. Vi åt muffins, snackade skit och gick en promenad.





Bebisar

Nu har både M och J fått sina småprinsessor och L fått sin lillprins! Sååå mysigt! Babies babies babies everywhere! Nu tycker jag bara att de ska göra sig hemmastadda så jag får komma och hälsa på!! Längtar!

Elvan

Kände mig glad idag när jag faktiskt la in elvan i mitt tv-utbud. Har av någon konstig anledning fått för mig att jag inte har den kanalen. Men nu fick jag en impuls och hittade den efter cirka tio sekunder. Tog bara några år att få till det.

Frissan

Var hos frissan idag och fräschade till mig. Fick påminna mig om att njuta och vara i stunden. Att bara följa med och faktiskt ta vara på att bli lite ompysslad. Inte alltid va så stressad och ha så bråttom att allt bara någonstans blir halvgjort. Så jag njöt av min latte, mina skvallertidningar och att någon annan fönade mitt hår. Det är ju faktiskt rätt härligt när jag är där och slappnar av.

Snökaos

Vaknade upp imorse och återigen hade snön dragit in över denna stad. Orkade inte ens bli irriterad. Bara att sätta på sig stövlar och mössa. Och acceptera!

Våfflor

Drog med mig C och åkte ut till C. Där blev det bebismys och våffelfika! Mysig vårdag trots blåsten!




Mästerkock?

Det här med att stå i köket i sisådär ungefär en hel dag brukar inte höra till vanligheterna i det här hemmet. Men idag!! Om jag får säga det själv är jag faktiskt rätt nöjd...!

Blev först en renskavsgryta. Och sedan en kycklingcurry. Lite svenskt och lite asiatiskt. 





Tiden och att fylla den

Tiden går fort när man har roligt, och den går fort när man är stressad. Har miljoner saker att hinna med. På kort tid. Så skriver listor och försöker beta av hela tiden. Har sedan jag skrev sist ätit sushi med L, planerat en tjejkväll, ätit middag med M och pratat om förändringar i livet, hällt ut kaffe över hela mig, legat sömnlös en hel natt och haft sönder min kaffebryggare. Högt och lågt. Bra och dåligt. Det bra var ju självklart middagarna med M och L, konstigt vore det ju annars! 




När man behöver tid för sig själv

Idag tog jag en paus i arbetet, kände att jag behövde komma ut och andas. Så jag gick en liten kortis i solen och tyckte att det faktiskt var en behaglig tur. En liten paus i frisk luft och solsken gjorde min hela dag!




Sup

Igår kväll tig jag och kollegorna oss mer till reimersholme. Själv vågade jag inte utmana min förkylning eller mina knän, men de andra drog glatt på sig våtdräkter. Sedan begav de sig ut på vattnet i mörkret, på en bräda. Med en paddel som sällskap. Stand up paddling. Jag stod på land med S och hejade! Kul att se även om marsmörkret och kylan inte gjorde mig det minsta sugen på att prova själv. En annan dag kanske. När det är ljust och varmt. 






Effektiv dag

Hunnit med mycket, trots flera timmar framför tvn för att få min söndagsdos. Städade ändå, gick promenad, diskade, gjorde matlådor. Hann inte med allt jag tänkt, men det kommer ju en dag imorgon med!

Helkväll

Blev hembjuden till K för att "fira hennes födelsedag"... ;) Fick god middag och gott att dricka. Sedan begav vi oss ut på stan och mötte upp hennes vänner! 




Vårkänslor

Var ute på en långpromenad. Pumpade sommarmusik i hörlurarna. Solen sken och det va faktiskt relativt varmt! Sån härlig dag! Flera såna tack och hoppas verkligen att det sitter i sig nu. 












Vårmorgon

Solen lyser in genom persiennerna. Jag vaknar utan väckarklocka. Doften av nybryggt kaffe sprids i lägenheten. Jag ligger kvar i sängen ett tag till och läser en bok. Härlig känsla.

Supertrevlig aw

S och jag bestämde oss för att gå på jobbets aw. Galet god spansk buffé.




Familjen är värst

Hjärtligt telsamtal med bror; Metrokändisen! Vi skrattar åt tokerierna man får stå ut med av föräldrar som bara vill oss gott. Skrattar åt hur fel saker kan bli. Vi pratar taktik. Vi pratar pinsamheter. Vi skrattar lite till.

Tillförlitliga minnen och hur tidigare händelser påverkar oss

En lååång dag med seminarium i skolan avslutas med middag med J. Vi äter asiatiskt. Pratar om den kommande bebisen som är här vilken dag som helst. Skrattar år vårt ansiktsminne och tänker att vi minns suddiga kvällar för tio år sedan och folk som då passerat. Vi kommer på att livet är bra och och omvälvande. Vi minns och vi planerar. Och vi äter ris och grönsaker. 




Vinden har vänt?

Vet att det börjar likna en väderblogg men det finns ett syfte med det iofs... Idag sken solen och det kändes som vår i luften. Gatorna var sopade från sanden. Har sett början till blommor på gräsmattor och det är fint. Jag hade på mig converse. 



M är för mys med M

Fikade/åt middag med M ikväll. Härligt att få prata om allt mellan himmel och jord och få tillfälle att uppdatera oss i vad som skett i livet sedan vi senast sågs. Stort och smått. Bra och dåligt. Ser fram emot M n' Ms flytt, även om det är till långbortistan. Det är ju bara en pendeltågsresa bort trots allt! Vi kan ju alltid bada där i sommar!

Tentaskrivning

Stirrade mig blind på datorskärmen igår. Utan att få inspiration om att skriva något endaste litet ord. Totalstopp i huvudet. Så där satt jag. Med datorn i knäet. Böckerna utspridda runt omkring mig. Och var tom. Tillslut fick jag tvinga mig att skriva. Skrev ihop nåt om Freud och anknytning. Precis godkänd är ambitionsnivån och det borde väl kanske klaras... Det här med att sitta till runt 00 kändes inte så lockande. Är glad att jag inte är heltidsstudent. Det räcker med 100% jobb och 50% studier...

Sjuk?

Funderar på om jag börjar bli förkyld. Har lite småont i halsen. Kurerar mig med lite smoothie och honungsvatten. Orkar inte bli sjuk.

Aprilväder?

Asså det här vädret är bananaz! Nu har snön smält bort igen. Det är en bergochdalbana. Och vädret har beslutsångest. Go home weather, you're drunk!

Snödroppar... Snöflingor... Same same

Tydligen var det bara ett falskt vårtecken med blommorna. För nu har det snöat, igen, och är helt vitt, igen! Blir tokig!

Vårtecken och söndagsvardag

På söndagarna gillar jag att glo lite på tv, inte så ofta det händer annars. Har fastnat där Beauty and the geek och Beverly hills nannies. Båda programmen är härliga på nåt sätt. Får mig på bra humör och lite eftertänksam.

Under promenaden senare fick jag syn på små blommor! Äntligen ett vårtecken som jag gillar! 




Sushi och dans och folk

Igår firades I, vi beställde hem mat, dansade i hennes vardagsrum innan vi begav oss ut på bygden. Ofta när jag är ute springer jag på random folk som jag tidigare mött, känt eller varit bekant med. Så ock igår, men ingen intressant nog att hälsa på. Ibland känns det som att jag bor i en småstad då man springer på folk titt som tätt. Folk ur ens förflutna. Ansiktsminnet finns där, ibland tar det en stund att placera personerna, men oftast går det upp ett liljeholmens för mig när jag inser vem det är. Undrar om det är en sån där Alla känner apan-grej... Intressant när man tänker på hur många som egentligen passerar i ens liv!





Avicii

Det ringer i öronen. Har ont i rygg och fötter. Och var ett tag lite orolig över att jag inte skulle få tillbaka min jacka. Men vilken konsert!! 














Februari

Tack och bock februari för att du var så snabbt över! Du har gjort ditt nu. Nu väntar vi på vår och sommar!

RSS 2.0