Det här med mindfulness

Har haft en sleepover hos några vänner till cheferna då de vuxna skulle iväg på fest. Cinderella stannar hemma med barnen. En vecka avklarad. Halvtid. 

Alla luncher är dramatiska för att nån sitter på fel stol, eller nån häller ut sangria över maten, eller nån snor nån annans chicken nuggets. Jag försöker njuta av omgivningarna, av smakerna av fisken och sangrian, av lukterna av hav och tång, utsikten vid stranden där havet möter himmel och de olika ljuden av havets brus, flygplanens brummande och gräshoppornas stråkande. Det går i nån minut sen får jag rycka in med nån liten tillsägning eller uppmuntran om att äta lite mer. Men det är väl de små stunderna som räknas och de som blir de stora intrycken. 

Jag funderar på vad jag kommer att minnas av denna resa, vad jag kommer ta med mig hem. Hittills är det alla roliga konversationer och skratt med P, bråken med J och när hon sedan dagen efter kryper ned under täcket med mig innan alla andra vaknat och lillgamla och charmiga L med alla hennes förklaringar och funderingar på stora och filosofiska frågor. 

Another day at the office

Det har tagit några dagar men nu börjar även mellanflickan att ty sig till mig och inte hugga och spotta som en kobra så fort jag tittar på henne eller öppnar munnen. Det kan bero på att vi lekte skönhetssalong och hon fick måla mina naglar. Femåringen gjorde världens skönaste fotmassage med oljor, krämer och varma handdukar! De kan sin lyx och jag blir bortskämd!

Föräldrarna var iväg på fest ikväll och mormor, farfar, faster och kusin var här och barnen var exemplariska! Så härligt!! Gick superlätt att vara med dem hela kvällen och läggningen skedde utan några problem! Får hoppas att denna trend sitter i! 

Annars har vi tillbringat ännu en dag på stranden! Så vackert, idag var det lite kraftigare vågor än igår. Ska försöka köra lite mindfulness resten av tiden jag är här! Tror det kan behövas för att få lite sinnesro!








Arbeta på sin semester

Kan inte direkt säga att jag sliter ut mig på semestern, men det är tufft att aldrig få vila hjärnan utan hela tiden vara på. Även om det innebär att vi är på en härlig strandrestaurang, badar i poolen eller simmar i havet. Första stunden nu som jag är utan barnen, passar på att läsa lite bok i solen, så härligt! Annars är det rätt skönt, jag hjälper till och föräldrarna är närvarande och tillgängliga. 














Ibiza

V. Jag har crap internet här så blir inte så mycket av det. Plus att jag ska väl jobba och ta hand om barn är det tänkt! ;) 

Vi är iaf på Ibiza nu, jag och min London-familj! Vi har det bra. Galet men bra. Alldeles för mycket folk. Barn överallt. Mammor som inte är med sina barn mer än nödvändigt. "Min" mamma är mycket bättre än andra! Hon behandlar mig inte som en slav. De andra nannysarna får äta resterna från barnens tallrikar och sova i deras sängar. Jag har eget rum och får äta egen mat! :)

Vi har bakat vår egen pizza. Gott och crazy.

Huvudlöss finns också här. Så vidrigt. De kammade mitt i soffan och lössen flög hej vilt mellan barnens små kroppar.  Usch det kliar i mig bara jag tänker på det. Och mamman i den familjen bara rycker på axlarna och säger oh well, we'll get rid of them. Sedan går hon och tar en massage, gör inget med barnen och nannysarna får göra det äckliga skitjobbet. 

Och jag är rätt glad att jag normalt sett jobbat med människor som lyssnar och inte fem- och sjuåringar som vägrar lyssna och ignorerar en. 

Igår var vi på lyxyachten. Tog en liten båt dit och hoppade i havet från båten efter att ha varit vid ett litet skjul där vi åt lite mat! 

Vi har efter några nätter i det stora lyx-kaoshuset flyttat till ett eget som vi hyr! Lugnet här är så härligt och behagligt! 

Men annars har jag det bra! ;)








Heldag vid Oxford street

Det här med att träffa gamla vänner i en stad i ett annat land! Det är härligt! Efter lite sightseeing och shopping avslutade vi dagen med middag där vi mötte upp J och L, samt Ls kompis. Mysig dag med massa intryck. Med värkande fötter och rygg går jag nu till sängs! 








RSS 2.0