Brooklyn

Har idag tagit oss till Brooklyn där vi ska sova resten av tiden, det är rena rama kollektivet här med massa tillfälliga och mer permanent husgäster, eller rättare sagt; lägenhetsroommates. Till och med en hund och en katt, vilket gör mig lite nervös, vet inte hur jag ska kunna sova med vetskapen om att en katt kanske hoppar på mig mitt i natten.... Får se om det blir nån sömn! Har idag varit i Williamsburg, strosat lite i vintage-affärer, fikat, och umgåtts med rumskompisarna. Nu hade jag faktiskt velat bo på ett hotell... och Brooklyn är kanske inte nåt för mig, inte dessa delar iaf..! 

Vi har varit på en NBA basketmatch, mellan Brooklyn Nets och Sacramento Kings. Nets vann, men vi var inte så imponerade av varken matchen eller publiken. Men kul att ha sett iaf!










Long Island

It's been a while så just nu är jag i long Island, NY. Träffar mina fina frenchie O och bor hos hennes vän S i en fin amerikansk lägenhet i en liten söt stad som heter oyster Bay. Vi har varit ute i hamptons och andats havsluft. Ätit långa frukostar. Druckit drinkar. Varit på vinprovning. Haft manikyr/pedikyr/spa och tagit hand om oss själva. Så skönt och välbehövligt med lite lugn och ro. Det är något väldigt härligt med hela den här tillvaron! Jag njuter till fullo! 






















Julbord

Fick julbord idag på jobbet. Ok mat, men tyvärr inte jätteimponerad..! Men helt ok med en liten paus mitt på dagen! 





Fix

Ibland blir man förvånad över hur mycket man egentligen kan hinna med på en dag; det visar sig att det är rätt mycket. De där gångerna, när man fightas lite mot klockan, då när man har lite tunnelseende, när man tvingas bokstavligen att stanna upp för att hjärnan ska hinna utan att riskera kortslutning.... Då, då är det viktigt att ta sig tid till att pausa. Att se det lilla. Att andas. Som att faktiskt stanna till och se att man donerar pengar till musikhjälpen. Bra att kunna hjälpa till och inte bara köra. Och att stanna upp, njuta och belöna sig i slutet av dagen för allt slut, jäkt, fix och trix. Och så har jag hunnit med skola och jobb utöver allt fix idag.




Stress och julfix

I fredags mannekängade jag och mami med klänningar. Lördagen var tänkt att vara effektiv, men blev mest bara fullständigt stresskaos där planer kastades omkull och jag fick försöka tänka om så gott det gick. Hoppas nu på lite flyt och smidighet! Hoppas hoppas. Söndagen blev ändå mycket gjord, även om vissa saker bortprioriterades och skjöts upp. Hann med lite fika i alla fall. Nu är julen här i min lägenhet. Papper är fixade. Det kommer vara två helt galna veckor fram till jul med så sjukt mycket grejer att fixa och hinna, får se hur det här går!














Och jullugnet fortsätter

Är man på jobbet och inte får ha levande ljus på grund av säkerhetsskäl får man skapa lugn, frid och mys på andra sätt.




Tänd ett ljus och halleluja

På något vis är det en lugn och rogivande känsla av att stå och vänta på bussen på väg till jobbet; det är alldeles mörkt, människor jäktar på och bilarnas radband av ljus sniglar sig fram bredvid en. Och så får man ha vacker, lugn akustisk stämsång i form av julmusik i hörlurarna, och man är någonstans mitt i en privat spelning medan morgonens vardag fortsätter runt omkring en.

Torsdag

Hunnit med fix idag, även om det kanske inte märks utåt... Försöker leta reda på ett kvitto som gått upp i rök, typiskt irriterande. Får se hur jag löser det, känns som jag vänt upp och ned på lägenheten för att hitta det där kvittot! Lite irriterande är det! 

E kom över, drack glögg, pratade tokigheter och kvitter, skämdes lite, nojade lite, åt pepparkakor lite. 




Nyval

I mars ska vi alltså rösta igen. Budgeten blev inte godkänd. Så spännande det här. Blir det maktskifte? Vem blir starkare? Vem blir svagare? Genast överöstes Facebook och andra sociala medier med politiska budskap, tankar och åsikter! Roligt och intressant! 




Familjemiddag

Lyxen i att kunna bo i samma stad som sin familj. Att kunna åka hem bara för en middag. Att kunna hjälpa varandra. Umgås. Prata. Och nara bara som man är utan att behöva gör sig till eller vara på ett visst sätt. Det är livskvalitet. 

Julklapp

Fick en fin klapp idag på jobbet! Blir så glad för sådan här uppskattning! I stort en bra dag idag, inte känt nån stress. Kunnat gå iväg för lunch ordentligt. Fått gjort saker. Dagen avslutades med middag med I där vi försökte stalka kända och okända... Gick sådär måste jag säga, kanske inte fick fram den info vi ville ha! Haha!




Vilodag

Tror jag klarade hemuppgiften jag lämnade in imorse. Borde ha fått ett mail från läraren om jag inte klarade mig, och det har jag inte fått så hoppas hårt att jag klarat mig. Sov middag på ca tre timmar i eftermiddag, välbehövligt, lyxigt och skönt att faktiskt kunna göra det! Sedan har jag bara slappat i soffan, precis det jag behövde idag. Och med gott samvete!

1 december

Barmark. Klart och krispigt. Grönt på gräsmattan. Mörkt. Torrt.  Jag gillar det. Snö är fint på håll. Men inte när man måste vara ute. Har sovit kasst inatt. Stressar, nojat och drömt om skoluppgiften som skulle in idag. Lämnat in något i alla fall. Får nog göra om och göra rätt, men det orkar jag inte tänka på just nu. 

Ska idag, efter föreläsningen, vila, bada och titta på julkalendern som börjar idag! Det blir dagens program. Och kan ju försöka vara ute i lite bättre tid till nästa inlämning!

RSS 2.0