It was the night before christmas

Julgranen är klädd, klapparna är inslagna och skinkan är griljerad



Dan före dan före dopparedan

Hållt mig inne, varit full rulle i min stadsdel, manifestationer mot rasism som svar på förra veckans aktioner. 16 000 pers på ip. Bra. Själv stöttade jag tryggt fr soffan. Bakat. Kollat film. Julmyst. Idag är det fjärde advent. 









Vintersolståndet

Nu går vi mot sommar och ljusare tider! Pepp pepp!

När det lider mot jul

Mami, papi och mormor kom över på fika ikväll, så jag tog och bakade lite tills dess!



Vaccin

Jag och mami har börjat vår nedräkning inför resan i mars. Så ikväll tog vi oss tid för lite vaccin. Tror sjuksköterskan blev lite impad av oss för att vi hade allt iordning och var förberedda. Grattis till oss och ett steg närmre vår semesterresa!

Julklappar i himlen

Bytte julklappar och drack vin med två kollegor högt över takåsarna med hela Stockholm som väggtapet. De oändliga gatuljusen, trafikljusen och bilarna lös som vackra pärlhalsband långt där nere. På håll blinkade nackamasterna och Kaknästornet. Människorna som jäktade runt i julhandeln nere på gatorna. Och där satt vi i Himlen och bara njöt av det lilla och det stora.

Tryggt

Och polisen stod vid mitt centrum ikväll! Bra, tycker jag så alla busar, bovar och banditer håller sig undan! 

M & M

Mys. Skratt. Kaffe. Pepparkakor. Minnen. Skämt. Stalking. Funderingar. Planer. Livet. Fint! Gillar de där två så väldigt mycket! Bästa människor som jag har lyxen av att få ha i mitt liv! Fint! Lyx! Lycka!

Julklapp

Första julklapparna är inhandlade. Jag är lite seg i starten, men nu rullar det nog på. Har även fått klappar av gulliga patienter! Blev så glad!

Tredje advent

Blev en lugn hemmadag med lite mys. Nu är det tredje advent och bara nio dagar till julafton!


Kravaller hemma

Efter tvätten imorse tänkte jag bara gå bort till mataffären och handla på mig lite nödvändigheter. Blev lite misstänksam när en polishelikopter cirkulerade över husen. Gick in snabbt på aftonbladet.se för att se att nazister krashat en antirasistisk manifestation nere i centrumet. Tumult, kaos och kravaller. Beslöt mig för att stanna inne istället. Onödigt att gå dit och hamna mitt i allt elände. Så tråkigt med människor som bara är ute efter att bråka! I mitt lugna lilla område händer en hel del den senaste veckan. Mordförsök vid tunnelbanan! Usch!

Middag hos mor och far

Opepp på att åka kollektivt sedan fredagens äventyr hämtade papi upp mig; middag väntade med familjen och farmor och faster. Mami hade pyntat så fint. Tror jag har fått hennes pyntgen. 






Lucia

Hade planerat att jag skulle vara tidigt på jobbet för att lussa för kollegorna i fredags, men en kabelbrand i skanstullsbron t-banestation satte stopp för de planerna. Fick gå och byta transportmedel om vart annat. Kom till slut till jobb i sista minuten. Bara att slänga på sig glittret och börja sjunga. Vägen hem var minst lika problematisk. Men försökte att inte stressa upp mig för sådant jag inte har kontroll över. Hem och byta om, sen mötte jag upp R för en drink, och sedan begav vi oss ut till C och C till deras inflyttningsfest/glöggfest! Så trevligt!

Luciakonsert igår

Jag och J begav oss till Gamla stan och åt middag, sedan väldigt vacker och stämningsfull luciakonsert i Storkyrkan. Så härligt! 






Andra advent

Först högmässa i kyrkan och sen hemma i sängen och soffan med massa serier. Känner mig lite krasslig, får hoppas det går över! 



Lussebak

Jag och mami bakade lussebullar idag! Sjukt gott och mysigt! Nu vill jag baka oftare!









Vinterutflykt

Jag och papi åkte iväg och trotsade väderleken och upp norrut för att lämna av lite skrot/utrensade möbler till loppis. Vinterlandskap och winterwonderland. Köpte på mig bara lite som kan va bra att ha. Gillar loppis. Speciellt när man får fynda. 







Hundkoja

Det här med att komma hem till föräldrarna och bli slav... Att rensa i skåp, kylskåp och förråd... 

Och det här med att komma hem till föräldrarna och falla in i gamla roller. Plötsligt får man förmaningar. Gör inte sådär med glasspinnen, du förstör tänderna. Och sätt in byxbenen innanför kängorna så du inte snubblar. Man blir visst aldrig vuxen inför sina föräldrar.

Och det här med att komma hem till föräldrarna och sova i sin gamla säng... Som numera endast används av hunden som viloplats om dagarna. Så nu är jag, i och med att sängen var det, full av sand och smågrus... Det är mysigt att komma hem till det.

Hem, ljuva hem

Stormen Sven

Idag har då stormen Sven även dragit in över Stockholmstrakten. Den där snön som kom igår försvann ju illa kvickt, men på eftermiddag och kväll idag har det kommit desto mer. Nu är det kanske några cm snö på backen. Jag tycker verkligen inte om det här, nu får det räcka för den här säsongen. Jag vill ha torrt och sol och kallt. Inte så här så håret blir helt förvildat, sminket rinner, det är blött och otrevligt. Jag gillar det inte alls.

Disputation igen

Våra doktorer just är on fire när det kommer till forskning. Idag fick en annan kollega sin doktorshatt. Intressant ämne och på en bra nivå så till och med en sån som jag kunde hänga med! Spännande och ambitiöst! 

AW med glöggmys

Efter arbetet dukades det upp knytkalas och vi njöt av lite glögg och alla läckerheter som hör till. Roligt att kunna sitta och prata lite med kollegorna. Vissa är ju som en one-man-show helt ensamma! Så roliga! Härliga fina kollegor som ger så mycket varje dag av sig själva, och gör så viktiga och meningsfulla jobb!

Idag kom första snön, såg jag genom ett fönster på jobbet. Inte genom mitt egna för där är det bara en husvägg! Men ändå! Lite barnslig lyckokänsla, även om mitt vuxna jag inte gillar snö, kyla, is och slask!

Standup på Norra brunn

Mötte upp S efter jobb, körde lite skratt och skvaller och sedan in till Norea brunn för standup. Mötte upp några vänner till S, och har verkligen skrattat igenom oss kvällen! Kvällens huvudakt var Johan Rheborg och han är verkligen så proffsig! Så rolig. Ett gott skratt förlänger livet, och jag kommer bli riktigt gammal tack vare ikväll!




Första advent

Fixade julfint igår hemma, så nu ser det riktigt juligt ut i lägenheten! Även om jag inte satte upp alla julsaker igår, så får jag försöka fixa resten en annan dag! Det är ju den bästa tiden på året nu när det får vara ljus överallt, stämning och härligt!

Imorse tände jag första ljuset i adventsstaken, tittade på tvs adventskalender som har potential, lyssnade på julsånger och var helt lyrisk! Jag älskar det! 

Sedan begav jag mig till andra sidan stan för adventsfika hos M. Så gott och trevligt! En helt perfekt och mysig dag!





Utgång

Jag och K var ute och svängde våra lurviga igår! Så sjukt roligt! Och en halvgalen kväll, som det brukar bli numera när vi är ute! Vi dansade och bara hade superkul! Såna kvällar vill jag ha mer av!

November

Helt galet att det är 1 december! Tycker att november gick rätt fort förbi. Det var rätt mörkt och blött, men gillar att det inte kommit snö än. Några isfläckar ibland är ok. Men det är så skönt att kunna använda vanliga skor, och inte va rädd för att halka omkring! Jag gillar det! Och välkommen december och jultider!

RSS 2.0