Pizza och idol

Åt pizza med R igår i hennes lägenhet som hon håller på att renovera för fullt! Vi satt i kaoset, tittade på idol och snackade. R skruvade lite hyllor och jag åt godis. Bra arbetsfördelning. 

Thanksgiving

Kom precis på att det är thanksgiving idag. Jag är väldigt tacksam för mycket i mitt liv; hälsa, jobb, äventyr, utmaningar och framförallt vänner och familj. Jag är verkligen lyckligt lottad! Många rikedomar förgyller mitt liv. Jag är så tacksam! Och ödmjuk inför livet! 

Tillbringade kvällen med M. Vi åt middag och trivdes i varandras sällskap. Restaurangen vi var på var något av en katastrof, men vad gör det i det stora hela!!?

Idag är jag tacksam!

Vapiano

Hur gott? Sjukt gott! Trevlig kväll m K och J, samtalat skrattat och funderat kring högt och lågt! Allt från disneyfilmer till alkoholism. Barndomsminnen, äventyr, nostalgi och framtidsplaner togs upp under pastaätandet! Vapiano har verkligen bland de godaste pastarätterna i Sthlm!

Utlandsstudier

Igår tillbringade jag kvällen med min syster. Vi undersökte massa partneruniversitet, kurskataloger, litteraturlistor. Vi mailade hit och dit. Vi tittade på foton. Tog virtuella turer. Planerade och funderade. Får hoppas hon kommer iväg, trots att hon inte får någon särskild varken hjälp eller uppmuntran från sin heminstitution. Att åka på utbytestermin är bland det roligaste, intressante och givande man kan göra! Talar ju av egen erfarenhet så håller alla tummar och tår för henne!

Tvätt

Tror inte det är helt normalt att man blir svettig när man ska lägga in den vikta tvätten på sin plats i klädkammaren. Tror inte heller det beror på att jag varit sjuk. Tror egentligen bara på att den är väldigt överfull. Det är som ett gympapass att överhuvudtaget komma in i klädkammaren, ännu mer kraft och energi tar det att trycka, kasta, hoppa och lirka kläderna på plats. Plus att det är som ett minfält på golvet för att inte råka trampa på någon sko.... 

Sjuk

Det här med att vara sjuk, det är inte min favoritsyssla.

Söndagspromenaden i november

Har varit ute och gått i 1,5 timme! Så otroligt härligt väder! Tio grader varmt och soligt! Gick upp för Hammarbybacken och njöt av utsikten och Stockholm! Kan inte förstå att det är jul om fem veckor när det är sånt här väder! För min del får det vara så här fram till vår!





Good morning

Vaknade faktiskt av mig själv vid nio. Så skönt att inte vakna till en alarmklocka. Nu lite frukost, sedan tvätt och röj i hemmet. Sedan möta upp M på en fika, sedan hem och göra sig iordning för kvällen då S kommer över för lite drinkar! Hoppas ni får en fin lördag! Det är soligt, och 10 grader! 


Socionomdagarna del 2

Ännu en dag fullproppad med föreläsningar. Vissa kan man se en röd tråd genom, andra känns totalt värdelösa, andra väckte tankar och reflektioner, och andra gav kunskap! Några jättespännande, några roliga och så finns det ju såklart vissa som var rent ut sagt tråkiga. Sammanfattningsvis är jag jättenöjd med dagarna!

Socionomdagarna

Har tillbringat dagen på Älvsjömässan, lyssnat på intressanta föreläsningar, fått inspiration och information,

 och minglat runt med både nya och gamla kontakter. Väldigt intressant och lärorikt! Imorgon blir det dag 2 på konferensen. 

Måndag

I all stress och glömska missade jag att ta med Ks skor till jobbet, mötte iaf upp henne efter jobbet, åt lite och skvallrade lite. Sedan hem till M och M, för ytterligare skvallrande! Vi låg i varsin soffa och bara snackade! Sen hem och sova. Är man pensionär så är man!

Disputation

Det var studiedag idag på jobbet. En av läkarna disputerade så vi lyssnade på det. Riktigt intressant, även för en sån som mig som inte har den där anatomiska kunskapen. Lite äckelblodbilder på nervoperationer. Känner mig dock rätt härdad så blir faktiskt inte illamående. Vem hade kunnat tro att jag skulle kunna va stabil kring blodbilder för några år sedan. Han blev iaf godkänd och fick sin ph.d. Rätt stort att få sitt livsverk granskat och ifrågasatt så, men också få det godkänt! Häftigt! Slås av känslan av att jag har en rätt cool arbetsplats, både kliniskt och akademiskt!

Torsdag

Är egentligen glad att det är en "varm" november, eftersom det betyder att snön, halkan och isen håller sig borta. 
Men det här med att det är mörkt när man går till jobbet, och mörkt när man går därifrån är inte heller så kul. Den här veckan har varit busy busy men samtidigt så har den skyndat fram! Skönt med fredag imorgon, då väntas studiedag, och sen äntligen en helt ledig helg utan några som helst planer! Kan behövas just nu!

Thor

Var på bio och såg Thor ikväll. Faktiskt rätt bra. Nu kan jag pricka av en hel del action och marvel-filmer, mycket tack vare storebror. :)

Nu är det november

Haft en mysig första novemberhelg. Först mys med mamma hemma hos mig; vi lagade middag ihop och hon sov över. Lite pyjamasparty! :) under gårdagen blev det utgång med I och K. Idag blev det fotografiska museumet i ett regnigt och dimmigt höststockholm. Bra helg med andra ord.

Hotellfrukost

Jag och C tog en härlig, lång och lyxig frukost på Clarion hotell innan jobbet igår! Vi åt galet mycket. Men såå gott! Ont i magen och extrem mättnadskänsla hela resten av dagen sedan! Men så värt det! Det där ska vi göra om! Så härligt att bara kunna lyxa till det på en vanlig torsdagsmorgon. 








Kl 6.30 var vi där och högg i, sedan åt vi konstant i två timmar! Mumma!

RSS 2.0