Tunnelbanan

Det är nästan alltid något uppseendeväckande som händer på tunnelbanan. Igår satt jag mittemot en tjej som hade tejpat fast en binda i nacken. Idag kom en unge på fem år typ och hans mamma på tuben... Han gallskriker och gråter. Mamman gör ingenting. Han börjar bita sig själv i armen så det börjar blöda. Mamman gör ingenting. Han grinar. Biter. Gör uppehåll i skrikandet för att undersöka armen. Skriker och grinar igen. Mamman gör ingenting. Vet inte vem det är mest synd om. Nannyn i mig säger en sak. Soctanten i mig säger en annan.


Shopping

Mötte upp C efter jobbet. Vi for till forum och shoppade lite. Alltid mysigt, och kul att komma hem med lite nytt. Även om jag längtar till lite höstmys, så är det lite konstigt att prova halsdukar och tjocka jackor när man har shorts på sig!


Starstruck

Jag blir verkligen sällan starstruck, believe me, I've met them all. Men när Agnes från Fucking Åmål sitter bredvid mig på tunnelbanan på väg till jobbet, och är på samma tunnelbana på väg hem. Ja, då blir man lite starstruck. Eller så stalkar hon mig! ;)


Bebissömn

Tycker att det är så mysigt när man får en bebis att somna. Jag känner mig alltid så lycklig när jag ser att de somnar. Att jag lyckats få dem lugna och trygga. Lugn och ro.


Barnvakt

Idag är jag barnvakt till C och Cs minsta D. De är på bröllop, så jag passar lillen. Bröllopet är på utö. Det finns ju värre platser att tillbringa en sensommardag på. Och lillen är hur snäll och bra som helst, så det här är en enkel match för ett proffs som mig! ;)


Ljusglimtar

Jobbar man med människor i utsatta situationer kan mycket ibland kännas tröstlöst. Meningslöst. Värdelöst. Men det är också i samma stunder man får vara en hjälpande hand, när de själva kört fast. När det blir hoppfullt. Meningsfullt. Värdefullt. Ett samtal kan vända totalt. Och man inser att under den där stunden när det bara är dem och jag, så gör man nytta.


Samtal

Jag är faktiskt rätt nöjd med mitt jobb... Kommer på det stup i kvarten att jag har det bra, och inga anledningar att klaga. Det är fritt, jag kan planera mycket själv, det är mycket eget ansvar. Men det bästa måste ändå vara alla möten med alla människor! Att få vara med och dela sorg och glädje med dem. Att få hjälpa till i rehabilitering. Att få lyssna. Att få vara nyfiken. Att få vara medmänniska. Det är stort!


Moa på Grönan

Blev inte något fix hemma, istället mötte jag upp S och for till Gröna Lund! Vi tittade på Moa Lignells spelning. Härligt med en helkväll. Och som dessutom är gratis. Gratis är gott. Och gratis är ännu godare med stämningsfull musik.


Flyttgubbe

Stambyte på jobbet innebär att man ibland får gå ifrån sina vanliga arbetssysslor och flytta sitt rum istället. Rätt trevligt med förändring. Boa in sig på nytt. Tänka på annat. Förändra och förnya. Se nya möjligheter. Ändra till det bättre. Fått smak av det nu och vill hem och förändra i mitt eget.


PW från jobbet

PW på väg hem från jobbet. Så fint att avsluta arbetsdagen med en lång promenad i fin omgivning för att rensa hjärnan lite.

https://cdn3.cdnme.se/2102533/7-3/pic_521249c4e087c31497bc8d3b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2102533/7-3/pic_521249c4e087c314639d1fca.jpg" class="image">


Störningsjouren

Får man ringa störningsjouren på sin granne som är i sin lgh och sjunger högt och falskt en tidig söndagsmorgon, så man inte kan sova??


Lördag i augusti

Det blir inte alltid som man tänkt sig! Igår var tanken att vi skulle titta på bror när han hoppade fallskärm men pga de dåliga vädret blev det inställt. Så då kom mami, papi och hunden över till mig på frukost istället. Mysigt och spontant. Sedan tillbringade jag och mami dagen ihop. Vi lekte hantverkare och fick upp hyllor och tavlor på mina väggar. Kändes bra efter 1,5 år i lghen. Nu trivs jag ännu bättre i mitt fina hem!

Va hos I med R och K igår kväll för lite tjejkväll. Blev dock ingen utgång för mig och R, rätt skönt att åka hem tidigt, och inte behöva gå omkring i högklackat!


Fredag!

Så, nu var första jobbveckan avklarad! Och det var ju inga problem! Mest kul! Mötte upp M efter jobbet! Lite skitsnack och frågesport fick vara aktiviteterna för eftermiddagen. Tror nog att vi lärt känna varandra lite till, och fått veta lite mer hemligheter om varandra. Trots 6 års nära vänskap kan man fortf få lära känna varandra lite djupare, lite bättre, lite närmre.


Kvällens middag


Gino

Shit va det är gott. Frukt, smält vit choklad, grädde, och äkta vaniljglass till det! Friskt och fräscht! Va hem till föräldrarna på middag med lite släkt. Trerätters. Inte var dag man blir bjuden på sån lyx. Tomatsoppa, grillat och gino. Och så lite vin till det, and I'll call it a night!


Ekorrhjulet

Första jobbdagen igår. Var rätt trött efter någon timme, men var inte överstor arbetsbörda. Inte igår iaf. Åkte efter jobbet med C till C och C. Middag och mys. Väldigt skönt att börja jobbveckan på halvtid. Känner mig lite stolt att jag planerade på detta vis faktiskt!


Sommarsummering

Tyckte nog att det passade bra till sista avsnittet av "Allsång på Skansen" att jag också avslutar min sommarsemester. Dessa fyra veckor har självklart gått förbi alldeles för fort. Jag har ändå hunnit med massor! Två utlandsresor, en massa fint spenderade timmar med vänner och familj, vila, sola, bada, jag har läst böcker, jag har organiserat lite i hemmet. Jag har ätit god mat och druckit god dricka. Sammanfattningsvis en väldigt härlig period. Har inte hunnit med riktigt allt det jag tänkt, men har prioriterat väl!

Var ute och gick en promenad ikväll, tycker inte riktigt om att det kommer ånga när man andas ute... Dags för höst?

Nu är sommarnaglarna klippta och nagellacket borttaget, matlådorna är fixade, långbenta byxor och koftor framtagna... Redo för höst.

(Tänker bara vägra hösten ett tag till och inte riktigt ta bort alla sommarskor och sommarkläder riktigt än....)

Imorgon börjar jag att jobba igen. Nu håller jag tummarna för att folk har hållt sig undan vedklyvar, gräsklippare, knivar och motorcyklar under de här veckorna jag har varit borta!

Gofika

Blev en gofika med mormor och papi denna regniga och åskiga sista dag av ledighet. Nu står magen åt alla håll. Imorgon börjar verkligheten, då är det slut på sötebrödsdagarna! Den här sommaren har det varit en massa sötsaker som jag inte kunnat motstå! Ändring!


Sista semesterdagen

Har ännu inte funderat ut vad jag ska göra med denna dag! Förmodligen blir det mest vila! Kan behövas!


Bröllopsdag

Finaste mami och papi firar 35årig bröllopsdag idag! Det är imponerande! Grattis!! <3


Carrie forts

Plus att hon som spelar Carrie är så sjukt söt. Jag vill ha hennes hår!

The Carrie diaries

Har fastnat för denna serie. Sommaren har bestått av att jag slukat tv-serier. Alla som känner mig något vet att jag nästan aldrig kollar på tv, men nu har jag riktigt blivit hooked. Det är ju så roligt när man kan streama och se alla avsnitt, eller när man faktiskt fastnar för något som går på tv! Hart of Dixie, Awkward, Best friends forever är bara några jag spenderat några semesterdagar på! Faktiskt väldigt avslappnande! Och lite stressande, man vill ju veta vad som händer på en gång!!

Mormor

Idag har jag varit ute hos päronen och umgåtts med mormor! Hon är i Sthlm och då har jag passat på att spendera lite fin tid med henne! Vi har pratat, läst tidningar, tittat på dokumentärer och fikat. Fin dag!


Fail

Blev ingen konsert ikväll. Kom till djurgårdsfärjan där de ropade ut att grönan är stängd, för mycket folk. Så nu är det bara att åka hem igen! Blir en filmkväll hemma, känns som ett fint alternativ...!


Helgen

Igår kom några av mina tjejer hem till mig för lite vin och lite snicksnack, sedan gick vi it! Hade en riktigt trevlig kväll. Nu ska jag börja göra mig iordning för kvällen; ska till grönan där Tenacios D spelar. Blir nog kul!


Många bollar i luften

Träffade upp J på lunch, lite shopping för hennes del, och jag som smakråd. Kände mig duktig som höll i plånboken! Sedan mötte upp M och M för några öl med några av deras andra vänner. Mycket trevligt. Och sedan mötte jag upp J igen, denna gången med J och H för middag och bio. Vi såg Wolverine. Inte den mest fantastiska filmen jag sett, men den var ok.


Rena lakan

Det är verkligen något speciellt med att krypa ner i nytvättade lakan. Älskar den känslan!


Fika en regnig dag

Mötte upp J som är hemma från England på en liten fika i stan. Mysigt att få en liten update. Nu spöregnar det och det är lite mysigt. Får lite höstkänsla av det. Lite regn kan behövas i den här sommaren. Ska försöka få lite ordning på lägenheten; städa, diska, ta hand om tvätten. De där roliga sakerna som passar när det regnar. Ska först bara titta lite på tv!


Busy day

Blev en sväng till Ikea idag, handlade på mig lite smått och gott. Sedan en sväng till Farsta för lunch med I och K, sedan in till stan för fika med M. Busy dag!


Vin

Träffade upp R för att dricka lite vin, smida planer, drömma och fantisera. Så mysigt!


Chill

Seriöst, nu har det varit två dagar som jag inte gjort särskilt mycket på. Kollat lite film, kollat lite tv, ätit mat, och sovit. Väldigt behövligt! Har dock pratat med fina vänner som ringt, det gör mig så glad att man kan dela de små och stora ögonblicken i livet med kloka, varma och fina människor!


Tyst

Oj va tyst det var när jag skulle lägga mig för att sova i min alldeles egna säng, hemma i Sverige igår. Det var nästan som att allt stod stilla. Märklig känsla. På planet var det det vanliga brummandet som på något sätt är lite bedövande och sövande. Väl hemma sedan var det knäpptyst. Rätt skönt faktiskt efter en vecka full med okontrollerbara ljud!


Seperationsångest

Får man stanna vid den här poolen forever and ever?


Middag i Chania

En lång dag igår, med en början där vi gick till Platanias och hem, sedan en heldag vid poolen. Både jag och K har bränt oss lite grann. Men det är ok, vi ska hem idag och det måste ju synas att man fått lite färg! På kvällen begav vi oss till Chania igen. Åt middag vid hamnen, gick promenader längs med de båda halvmånarna. Tog ett glas vin och tittade på folk.

Idag blir det lite packning, poolhäng och utcheckning. Sedan bär det av hem till Sverige igen. Vi har verkligen haft en härlig semester!


Att hänga vid poolen går också bra

Det är faktiskt lyxigt att ha en pool som granne


Inte många knop gjorda idag

Idag har vi mått som vi förtjänar... Försökte fungera som vanligt, men det va lättare sagt än gjort! Haha! Det blev lite strandhäng, och lite poolhäng. Men mest blev det att vila på hotellrummet. Det kanske är åldern... Vi var iaf duktiga och gav oss ut på promenad upp till old town Agia Marina. Fick se lite äkta Grekland till skillnad från de vanliga turiststråken. Åt gyros vid stranden till middag. Sedan ett kvällsdopp i havet när solen gått ner! Så härligt, detta ska jag komma ihåg i vinter!


Utgång i Chania

Vi begav oss till Chania igår kväll. Så kul att få se ett annat ställe här också. Det var det liv och puls minsann, trots att vi fick höra att onsdagar var en chilldag och ingen partade, lyckades vi ändå efter en middag i hamnen (då vi btw var såå trötta) tagga till och på nåt sätt festade vi till kl fem imorse och tog sedan en taxi hem. Galen kväll där verkligen allt kan hända om man är på det humöret!


RSS 2.0