Bokrea

Att kunna köpa en bok för 19kr, det är inte dåligt! Nu har jag köpt upp mig på en massa bra som förhoppningsvis håller ett tag! Gäller bara att avsluta de tre jag har på gång först innan jag får börja med de andra!

Partytrick och surfing. Frihet

Det här med att hitta ursäkter till att plugga. Det är jag nog världsmästare på. Följde istället för att plugga med L, M och H ut på middag. Vi pratade livet, Freud, drömmar, det omöjliga, det lilla i vardagen, lycka, partytrick och att surfa. Fina människor med mycket energi och anda. Stackars vår servitör dom fick ha tålamod med oss. Men han visade ett och annat partytrick i alla fall!

Klippt

Lekte frissa efter jobbet och klippte Ds hår. Kände mig riktigt proffsig när jag slängde runt capen runt han, knäppte fast de två spännena och drog fram den USA-importerade saxen. Kollegorna skrattade när de gick förbi. D blev iaf nöjd med resultatet! Kul med lite annorlunda fritidsaktivitet!

Högklackade skor

Funderar ibland om jag kan ha ett osunt förhållande till shopping, och vad jag försöker kompensera med det. Och vad som är med alla mina pumps, stövletter, sandaletter osv som gör att jag absolut inte kan rensa ut dem från garderoben och skapa mig själv lite plats att faktiskt kunna gå in i den utan att trampa på nåt. Rensade lite kläder tidigare ikväll. Men mina skor. Funderade på dem ett tag. Provade runt några par för att faktiskt känna om de var sköna eller inte. Några är inte sköna. Några kan jag gå omkring längre sträckor med. Och några är bara snygga att ha på. Men de är ju så fina allihopa. Och får separationsångest bara jag tänker på att göra mig av med några par. Så de slutade med att jag kanske hade prövat 15 par. Och alla åkte upp på sina hyllor igen. Psykoanalys eller kbt på mig själv kanske?




Not my typical Friday

Istället för att åka hem direkt efter jobbet och ta en tupplur, eller att besöka gymmet som var min plan, så åkte jag och mötte M för en semlefika. Undrar om det är den fjärde semlan i år för mig. Måste sluta njuta av alla dessa godsaker hela tiden! Men synd och tråkigt att inte få raise the bar for indulgence ibland. Mysigt med prat, klappa på fina stora magen och minnas och planera! Tänk att det snart kommer en liten flicka till världen! M köpte lite bebiskläder. Alla dessa barn som kommer till hela tiden i vänskapskretsen gör mig tokig av längtan efter en egen liten en!

Slask

Kan säga att vädret artar sig. Varmare idag efter morgonens oväder med blåst och galet snöfall. Nu har det nästan slaskat bort. Känner mig nöjd över att jag och kollegorna inte bestämde oss för att åka på kryssning i helgen. Hade inte varit mysigt i det här vädret! Och i morgon ska solen lysa har jag hört!

Snö igen

Jaha, vaknade till vinter igen. Inte mycket att göra åt. Bara dra fram vinterkängorna igen!





Det lilla

Idag är en sån där dag när jag är glad och tacksam för det lilla. Det där som ibland glöms bort. Det där som ibland obemärkt går förbi en. Det där som skapar en vardag. Det där som skapar en mening i vardagen. 

Idag är jag glad för en liten sovmorgon. Härliga kollegor. Att stå upp för ens åsikter. Att se barn sparka boll med stenar. Att höra ljudbok med Bamse på tubbelbanan. Att få titta på nån komediserie på tv. 

Försöker varje dag att skriva i min gladbok. En bok bara för mig. Där jag skriver tre positiva saker/händelser/tankar/erfarenheter/känslor som skett under dagen. Boken är bara min. Men den fungerar som en påminnelse och som en reflektion över mina dagar. Om att vara glad för det lilla. 

Om vädret

Tänkte bara passa på att skriva att jag fullkomligt älskar att vintern är som den är i år! Ingen snö alls i sikte för närvarande! Idag var det lite vårkänsla; torra gator med sand på och soligt väder. Inte många soltimmar i år. 14 timmar i januari hörde jag på jobbet. Och solstrålarna idag och igår fick beundras inifrån jobbet. Men ändå. Det nalkas vår!

What doesn't kill you...

Var på gymmet idag. Första gången sedan Dackefejden typ. Väldigt längesen med andra ord! Efter två minuter på crosstrainern ville jag avbryta, gå hem och grina lite. Men skam den som ger sig. Tillbringade dryga timmen där och utnyttjade tiden väl! Duktiga mig. 

Gröna Lund

Appropå det här med sommardrömmar. Älskar att Gröna Lund har börjat släppa vilka artister som ska spela där i sommar! Några är redan spikade att jag ska gå på! Får se vilka spännande band och artister som kommer. För mig är det verkligen ett sommartecken när man går på de första konserterna där!

Sommardrömmer

Åh vad jag längtar till vår och sommar! Vill nu få bort det gråa och mörka! Tack och lov att snön är borta men nu tycker jag det är dags för nästa steg. Fågelkvitter. Ljusa morgnar och kvällar och nätter som blir till morgnar. Jordgubbar och hallon och blåbär. Att njuta på balkongen. Plantera blommor. Solglasögon. Höga himlar med bomullsmoln. Sommarklänningar. Dags att trycka på fast forward säger jag. 

Waynesfika

Mötte upp R efter jobb och tog en snicksnackfika på Waynes, vårt stammisställe. Samtal om livets alla nödvändigheter och hur vi kan få förändring på våra liv till det ännu bättre. Plus att vi längtar till våren.

John blund

Jag är så trött trött trött. Men jag måste läsa läsa läsa... Irriterande och jobbigt när det är såhär!

Babyshower

Vi ordnade babyshower för J och hennes lilla prinsessa som kommer vilken vecka som helst nu. Det var god mat, tårta, ballonger, lekar och skratt! Blir ju lite sugen på en bebis själv! Så trevlig dag!












Fredagsmys

Istället för att plugga som tanken var åkte jag spontant med mamma och fikade. Skönt med lite uppdatering och kvalitetstid. Och istället för att sedan åka hem och plugga åkte jag hem till föräldrarna och lagade mat. Det gäller att hitta undanflykter!




Vårtecken?

I morse när jag skulle iväg var det miljoner fiskmåsar skriandes i skyn längs med den väg jag jämt går. Fy, gillar dem inte. Kände hur jag fick ångest, snabbade på stegen och hade handväskan framme redo att smacka till dem om de fick för sig att attackdyka mot mig. Hade glömt hur hemska jag tycker att de är nu när jag förskonats dem iom vinterhalvåret. Måtte de strunta i mig det här året och låta mig vara i fred så skulle det bli mycket trevligare för oss alla....

RSS 2.0