Vad är det för en dag?

Nej det är ingen vanlig för det är min födelsedag! Hurra hurra hurra!

Snön föll. Lite att göra på jobbet. Promenad hem. Middag med familjen. Fint!

Jag kommer aldrig igen att vara så ung som jag är nu

Sista dagen jag är 28, sedan bara ett år kvar i mina twenties. Det gäller att njuta, fånga dagen och se till att varje dag räknas! Har inget emot att bli äldre men det låter bara så gammalt att säga att jag helt plötsligt är 29! 

Firade den här sista 28-dagen med en galet god räkmacka! Carpe diem!




Besök från olika håll och kanter

Helgen tillbringades med både E och L som var på besök. Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Vi fick husera med min lägenhetsyta och turas att använda nödvändigheterna! Så härligt att ha de här och fullt upp! Hann med restauranger, shopping, utgång och soffhäng! Fina fina dom!



Nu är julen utdansad

Idag har E kommit för att stanna över helgen. Fart i baken blev det och nu blev jag tvungen att ta ner alla julgrejer. Har inte hunnit tidigare fast tjugondaknut varit och passerat. Har nästan skämts för att jag haft de kvar nu några dagar efter och inte vågat tända i fönstrena. Två timmar tog det att få ned allt. Har säkert glömt någon liten tomte någonstans. Den får vara till nästa år. Tänk vad härligt när julen kommer, men nu är det rätt skönt att den är slut där denna gång! Tillbaka till verkligheten, det normala och mina rutiner!

Middag med familjen

Igår fyllde mami år så var hemma ich åt där. Mysigt att ha hela familjen samlad där vi faktiskt sitter ned och umgås tillsammans allihopa, händer inte så ofta. Alltid något intressant samtalsämne som dyker upp! Vi är rätt lika, olika också, men just igår reagerade vi på samma sätt alla fem när vi pratade om alla saker som dök upp! Roligt när det händer!

Lyxmys

Träffade upp M efter jobbet ikväll, hem till henne där vi snackade ikapp oss. Lite om jobb. Lite om gemensamma bekanta. Mest om resor ich vårt gemensamma ogillande av vinter, snö och kyla. Jag kunde inte totalslappna av för hon har ju självklart katt. Farlig och oberäknelig. Och självklart snöar det för fullt när jag åkte hem. Typiskt!

Wok

Åt spontanmiddag med M ikväll. Efter en kort promenad i iskylda och vintern tog vi oss in på en restaurang och åt massa mat! Haha helt sprängfull mage efter! Pratade ikapp oss och analyserade knasbeteenden hos folk! Får planera in vidare kvällar och foton snart! Många kvällar! 

Sen ut i kylan igen för att ta oss till tuben. Det är så galet kallt nu att man får huvudvärk trots mössa. Brr!

Lugn helg

En lugn helg för mig innebär inte att jag bara sitter hemma och stirrar in i väggen, utan mest att jag inte är ute på stan och ränner. Spenderade dagen igår med att umgås med C och hennes små, sedan satt jag barnvakt där på kvällen. Och idag skippar jag tvättid för att läsa lite bok och ta bort jul. Ikväll blir det middag för att fira mami och papis födelsedagar! Och appropå har det kommit in en ny liten medlem i släkten under helgen! Kul!

Hundraåringen

Var på bio med mami ikväll. Såg hundraåringen. Ingen av oss har läst boken, vi hade noll koll på vad den skulle handla om och därför inga förväntningar! Men sån rolig film! Tokig. Knasig. Chockande. Dråplig. Spännande och rolig! Som en Jönssonligan för vuxna! Märks tydligt att skådisarna kan hantera komik. Jag och mami fick hysteriska skrattanfalloch  grät av skratt! Så bra!

Årets första snö

Så kom den då till slut. Årets första snö (som varit så efterlängtad av så många). Eller snö och snö, riktigt ordrntligt med slask. Not my cup of tea. Jag hade kunnat fortsätta på det som redan varit; bara en massa regn, men tydligen får jag inte bestämma. Tydligen ska det bli kallare nu så allt det blöta kommer frysa på och bli is och halka. Det jag gillar allra mest. Not. Ge mig vår nu!

Upptagen ledig dag

6 jan idag och ledig från jobbet! Inledde med en värdefull och behövlig sovmorgon! Sedan kom C med sina små över på frukost! Härligt! Och sedan kom R över som var barnvakt till sitt brorsbarn A, fika och promenad! Sedan kom I över och vi åt middag ihop! Ledig dag men inte en ledig stund! :) blir så glad över mina fina vänner och tacksam att man kan dela vardagen tillsammans. Att man har varandra i stort och i smått.

Snö och is

Har åkt till Östersund för att lämna mormor. Här är det snö och en massa is, hade tänkt bege mig ut på en promenad när vi kom upp men sket i det. Har dåliga minnen av att halka och vricka fötterna i den här staden! Nästa helg ska det tydligen bli -30 grader häruppe. Tur vi inte ska hit då! Nästan så jag längtar hem till Sthlm och barmark och regn! 

Fredag=sova middag

Efter en jobbdag så begav jag mig hem, och gick sedan en promenad i duggregnet. Rätt skönt att få ordning på tankarna. Sedan hem för min fredagstradition; sova middag! Bästa fredagssysselsättningen. Tror att en förkylning är på g, så det blev lite häng i soffan bara. Tror faktiskt jag aldrig tittat på På Spåret förut, men det gjorde jag idag. Pensionärspoäng till mig gånger flera idag!

Fler bilder som får sammanfatta 2013

Gått promenader längs Årstaviken
 
Haft picknick
 
Njutit av våren
 
Haft världens finaste väg upp mot jobbet
 
Vårpromenader
 
Ätit glass
 
Tillbringat kvalitetstid i Stockholm med familjen
 
Varit på bröllop
 
Varit på konserter
 
Umgåtts med familj och väns häst
 
Haft utländskt besök
 
Vin och jordgubbar på balkongen
 
Ätit festmat på härliga tillställningar
 
Irriterat mig på min garderob och mina kassa väggar
 
Firat midsommar med svensk tårta
 
Tillbringat sena sommarkvällar med fina tjejer
 
Dekorerat balkongen
 
Åkt på roadtrip
 
Varit i vackra slottsmiljöer
 
Solat och badat
 
Varit i Paris
 
Umgåtts med mina SATCtjejer
 
Varit på franska vingårdar
 
Charter till Kreta
 
Haft lata dagar i solen
 
Ljuvliga sommarkvällar
 
Druckit goda drinkar
 
Sett bror hoppa fallskärm
 
Skrattat med fina vänner
 
Varit barnvakt i vackra miljöer
 
Syskontid
 
Har tänkt på minnen och planerat inför framtiden med vänner
 
Gått höstpromenader
 
Haft roliga grannar
 
Njutit av höstfärger
 
Bakat
 
Myst med världens finaste hund
 
Druckit glögg och ätit massa pepparkakor
 

2013 i några bilder

Mys med världens bästa R
 
Fina vänner
 
Middagar och vinkvällar
 
Spelningar
 
Vinterpromenader
 
Fikor
 
Tulpaner
 
Häng på balkongen
 
Firat påsk
 
Myst med gamla vänner
 
Gått på vinprovning
 
Firat valborg i Uppsala
 
Varit på möhippa
 
 

Nyårskrönika

2013. Ett år har passerat. Ett nytt har precis börjat! När jag blickar tillbaka är det så mycket fantastiskt jag har fått vara med om. Det har skett både vardagliga händelser som betyder mycket i det lilla. Det har varit storslagna evanemang. Och allt däremellan. Det har varit mycket skratt. Det har varit mycket fikor. Det har varit mycket konserter och spelningar. Det har varit mycket promenader. Det har varit mycket tid på gymmet, ibland ;). Det har blivit många nätter när vi dansat oss genom småtimmarna. Tillbringat tid med min familj. Jobbat med massa intressanta människor. Mött människor i olika situationer som gör mig enormt ödmjuk och tacksam. Jag har myst med vänner. Utmanat och utvecklat mig själv. Lärt mig massor. Myst med vänners barn. Gått på bröllop och firat kärleken. Jag har rest inom Sverige; till Malmö, till Växjö, till Uppsala, till Östersund. Rest till Frankrike och Grekland. Spenderat kvalitetstid med familj. Skrattat. Gråtit. Mest skrattat. Haft djupa diskussioner. Haft ytliga samtal. Ätit jordgubbar. Druckit rosévin. Lyssnat oändligt på musik. Blivit jagad av fiskmåsar.
 
Haft ett bra år. Tycker att det är rätt skönt att det inte har varit några stora livsomställningar 2013 utan allt har fått flyta på som det gör när man är mitt i livet. Jag är tacksam!
 
Jag ser med spänning på vad 2014 har att erbjuda! Spänning, förtjusning och förväntan!

Jullov

Blev visst ett litet juluppehåll här inne ett tag. Jul och nyår har varit lugna, sköna, mysiga och alldeles lagom.

Jul firades med familjen, med farmor, faster och mormor. Vi drog ner på julklappsantalet det här året, fick ändå superbra klappar! Fick pengar till en systemkamera, så den ska lekas med flitigt! :) Så glad för den!

Juldagen spenderades på akuten, helkroppsundersökning av mormor som var frisk som en nötkärna! :) Lite märkligt ändå att vara på jobbet, tänkte smita iväg under vänteperioderna och signera lite journaler typ.

Annandag middag hos kusiner. Mysigt och gott. Skönt med lite avbrott från den goda julmaten ändå....

Jobb dagen därpå. Kvällen tillbringades på tjejmiddag hemma hos J. Kul med lite nya bekantskaper och lite tid för att bara snacka skit och strunt.

Lördag sedan och shopping på rean med R. Middag sedan med V och utgång. V sov över så fick nattsällskap! :)

Måndag, enda klämdagen som jag tagit ledigt! Blev storhandling med papi.

Tisdag nyårsafton, förbereda, fixa och dona. Mina tjejer kom över och det var alldeles perfekt. Bra sällskap, god mat, skvaller, skratt och sjuka historier!

Nyårsdag. Nytt år. Nya löften. Nya utmaningar. Nya möjligheter. Nya dagar att ta vara på! S och lilla J kom över på fika, så bakade lite inför det!

På det hela, superfina lediga och inte så lediga dagar! Mer sådant i det nya året!

2014, jag är redo!

RSS 2.0